Toolkit: Verdubbeldag

TOOLKIT | Verdubbeldag

Om de mars zo groot mogelijk te maken, hebben we in de komende weken een aantal mobilisatie-acties. De eerste actie is de verdubbeldag op woensdag 25 oktober. Voor deze actie hebben we jouw hulp nodig, doe je mee?

Wat is de verdubbeldag?

Het idee van de verdubbeldag is dat iedereen (minstens) één persoon overtuigt om mee te gaan naar de mars op 12 november. Op die manier kunnen we in 1 dag de mars verdubbelen en écht de grootste mars ooit bereiken!

Hoe gaat het in zijn werk?

De verdubbeldag heeft drie stappen:

  1. Overtuig iemand om mee te gaan naar de mars
  2. Voor een nog groter effect: vraag aan die persoon om ook weer iemand mee te nemen! Op die manier wordt het misschien zelfs wel een verdrievoudigdag ;).
  3. Deel op sociale media onze verdubbeldag-post (deze wordt op woensdag 25 oktober gepost op de sociale media accounts van de Klimaatmars) en roep zo nog meer mensen op om mee te doen!

Tips en ideeën om mensen te mobiliseren

Uiteraard kan je gewoon iemand bellen om te vragen of ze mee komen, maar hieronder hebben we nog een paar tips en ideeën om mensen te vragen om mee te komen! Het idee van de verdubbeldag is 1 persoon meenemen, maar extra mensen zijn zeker welkom!

  • Vraag je opa/oma/moeder/vader/ander familielid (of gewoon de hele familie..) om mee te gaan! Je kan er direct een leuke familiedag van maken! Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te laten zien dat alle generaties zich zorgen maken over het klimaat.
  • Stuur een whatsapp bericht naar meerdere contacten, en vraag zo direct aan meerdere mensen om te komen! Je kan ook een bericht in een groepsapp zetten. Let wel op: mensen zijn sneller overtuigd over de telefoon / in persoon, dus zorg wel dat je écht overtuigend bent! Op onze website vind je kant-en-klare doorstuurberichten.
  • Als je besluit om iemand op te bellen, kijk dan ook naar het belscript!
  • Maak een weddenschap met mensen! Doe samen met iemand mee met de verdubbeldag en maak er een weddenschap van! Niks is motiverender dan een beetje competitie (behalve natuurlijk het klimaat redden).Wie kan de meeste mensen mobiliseren om naar de mars te komen op 12 november?

Waarom naar de mars komen?

Uiteraard weet jij wel waarom de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid nou juist zo belangrijk is, maar we zetten het hier ook nog even kort op een rijtje, zodat je nog meer materiaal hebt om iemand te vragen mee te komen!

  • De crisis is nu. De problemen in Nederland en de rest van de wereld stapelen zich op. Hitterecords worden keer op keer verbroken en extreem weer is aan de orde van de dag. Mensen worden gediscrimineerd. Veel bedrijven draaien recordwinsten terwijl de inkomens achterblijven. We kunnen geen betaalbare woonruimte krijgen, voedsel wordt duurder en steeds meer mensen komen in armoede terecht. Al deze problemen hangen bovendien samen: van de klimaatcrisis, racisme, biodiversiteitscrisis en armoede tot de wooncrisis.
  • De verkiezingen komen eraan. Met de verkiezingen die eraan komen, is het belangrijk om klimaat zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen en er zo voor te zorgen dat politieke partijen groener willen regeren, en stemmers groener willen stemmen. Om dit te doen willen we de grootste mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid ooit organiseren. Daarvoor hebben we iedereen nodig en jouw stem is onmisbaar, dus loop mee in Amsterdam op 12 november!
Ga naar de inhoud