Prikkelarm blok

Er wordt ook een prikkelarm blok georganiseerd voor de mars. In dat gedeelte is het minder druk en is er bijvoorbeeld geen harde muziek. Het prikkelarme blok heeft een andere verzamelplek en loopt redelijk achteraan in de mars, waardoor er minder geluid zal zijn. Alle informatie over het prikkelarme blok vind je op deze pagina.

Verzamelplek

We verzamelen op de Begijnhof om 13:20 in Amsterdam, bij het beeld achterin van de zittende vrouw. Dit is een klein pleintje achter de Kalverstraat. Er zullen al een paar sfeerbeheerders staan, dit zijn mensen met een hesje. 

 

Routebeschrijving naar de verzamelplek:

Lopend:

Ons advies is om over de Nieuwezijds Voorburgwal te lopen. Zo ontloop je zo veel mogelijk de drukte van de rest van de deelnemers. Het is ongeveer 22 minuten lopen. 

Met het OV: 

Vanaf 11:30 rijden er geen trams en bussen meer in het centrum van Amsterdam in verband met het protest. Wil je met de metro 52 vanaf Amsterdam Centraal of Amsterdam Zuid en uitstappen bij het Rokin? Zorg er dan voor dat je uiterlijk 12:00 er bent. 

Klimaatmars 2021

Programma

Het prikkelarme blok sluit zo veel mogelijk achteraan bij de mars. Als je mee wil lopen, vragen we je dan ook om wat later te verzamelen dan de rest van de mars. Die begint om 13:00 uur. Wij verwachten dat het prikkelarme blok ongeveer om 14:00 aansluit. We verzamelen rond 13:20. De sfeerbeheerders die erbij zijn, weten wanneer het blok kan vertrekken.

Het programma van de mars ziet er verder zo uit:
13:00 start vanaf de Dam
14:30 start dj op Museumplein
15:00 start podiumprogramma Museumplein
16:30 uiterlijk einde podiumprogramma Museumplein.

Goed om te weten: je hoeft niet het hele programma bij te wonen als je daar geen behoefte aan hebt.

Route

De route van de mars staat hieronder in het kaartje. We lopen vanaf de Dam over het Rokin en Leidseplein richting het Museumplein. De route is ongeveer 3,5 kilometer lang. 

Deze route is officieel afgestemd met de politie en gemeente. De demonstratie is dus volledig legaal en al het verkeer wordt tegengehouden door de politie.

Goed om te weten: je mag altijd eerder stoppen met de mars of even een ommetje vanaf de officiële route nemen als je daar behoefte aan hebt. 

Klimaatmars 2021

Hoe bereid je je voor op de mars?

  • Zoek van te voren op hoe je er kan komen en hoe laat je er ongeveer wil zijn.
  • Denk na over wat je allemaal mee wil nemen.
  • Lees deze tips van Milieudefensie over protesteren voor mensen die niet houden van mensenmassa’s.

Wat kan fijn zijn om mee te nemen naar de mars?

  • Oordopjes of andere gehoorbescherming. Wel zo fijn tegen al het geluid wat er in de mars is.
  • Een petje of zonnebril om wat minder prikkels binnen te krijgen via je ogen.
  • Genoeg eten en drinken. Neem bijvoorbeeld boterhammen mee als je niet thuis kunt lunchen, wat snacks en ook voldoende water.
  • Mensen bij wie jij je op je gemak voelt.
  • Een knuffel die je makkelijk mee kan nemen.
  • En als je wil: een protestbord met leuke leus om duidelijk te maken waarom jij er bent.
  • Het maakt niet uit hoe je eruit ziet of wie je bent: iedereen is welkom in de mars. Doe dus vooral kleding aan waar jij je comfortabel in voelt.
Ga naar de inhoud