Doe mee met de posteractie!

TEST

De crisis is nu! Om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat we nu in actie moeten komen, organiseren we de Disruptieve Posteractie. Samen hangen we posters door heel Nederland op symbolische plekken, zodat iedereen ziet dat het tijd is voor groen en rechtvaardig beleid💚

De eerste klappen van de klimaatcrisis vallen nu al, vooral bij degenen die daar het minst aan hebben bijgedragen. Binnen Nederland, maar zeker ook ver daarbuiten. De politiek stelt de winst van grote bedrijven nog steeds boven het welzijn van mensen.

Dat moet veranderen. Het is duidelijk dat we moeten overgaan tot snelle en ingrijpende actie. We moeten stoppen met fossiel en de vervuilers laten betalen. Inkomens- en baanzekerheid moet gegarandeerd worden in een transitie van en voor iedereen. Wij hebben een overheid en economie nodig die er is voor mensen. Die ongelijkheid tegengaat en opkomt voor mensenrechten. Die zorgt voor een eerlijke en leefbare wereld voor ons allemaal.

Daarom lanceren wij de posteractie. Zodat zoveel mogelijk mensen naar onze mars toekomen en we een sterk signaal aan de falende politiek geven!

Wat is het?

Plak onze poster op plekken waarvan jij vindt dat die moeten veranderen. Vervolgens maak je daar een foto of selfie van en stuur je deze naar ons op. Dat kan door ons te taggen of door #decrisisisnu te gebruiken. We geven hier wat voorbeelden ter inspiratie:

💜Plak een poster bij een tankstation, omdat fossiele bedrijven nog steeds te weinig doen om hun uitstoot terug te dringen

💜Plak een poster op een station, omdat goed en betaalbaar OV voor iedereen toegankelijk moet zijn.

💜Hang een poster op bij een supermarkt, omdat door graaiflatie mensen hun boodschappen niet meer kunnen betalen.

💜Of plak een poster op een pand in jouw buurt dat al maanden leeg staat, omdat leegstand diefstal is middenin een wooncrisis

Maar stel vooral jezelf de vraag: wat wil ik graag anders zien in Nederland? En laat dat zien door middel van onze poster

Dus plakken met die posters! Stuur ze op naar onze socials, tag ons of gebruik de #decrisisisnu. Samen zorgen we ervoor dat niemand om ons heen kan en maken we van de Mars op 12 november een groot succes!

Actieconsensus❗️

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor waar je de poster plakt. We moedigen je niet aan om ergens onrechtmatig naar binnen te gaan of vernieling aan te richten.

Ga niet wildplakken i.v.m juridische consequenties!

Delen met anderen

Ga naar de inhoud