Landelijke actiedag 12 maart: gemeenteraadsverkiezingen

Lokale acties rondom de gemeenteraadsverkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart komen steeds dichterbij! Dit is een strategisch moment om in gemeentes klimaatrechtvaardigheid op de kaart te zetten. Daarom is er op zaterdag 12 maart, vier dagen voor de verkiezingen, een landelijke actiedag met campagnes gericht op de lokale politiek. Klimaatcoalities zullen door middel van debatten, acties op straat en gesprekken met bewoners strijden voor het nodige beleid: bijvoorbeeld de isolatie van woningen, een verbod op fossiele reclame, een stop op de kap van bossen, en nog veel meer. Het actieoverzicht vind je hier!

Wil jij weten of er bij jou in de buurt een lokale coalitie actief is? Kijk op deze kaart en stuur ze een mailtje. Als dit niet lukt of er is nog geen coalitie, mail dan naar lokaal@klimaatmars.nl.

 

Andere acties en campagnes

Geen zin om in de tussentijd stil te zitten? Hieronder staat een lijstje van acties en campagnes die nu bezig zijn (of binnenkort plaatsvinden):

  • Woonprotesten: aankomende acties zijn onder andere Woonbetoging Veenendaal (12-2), Woonrevolutie Leiden (13-2), Woonoproer Haarlem (27-2), Woonoffensief Eindhoven (13-3)
  • Students For Future: Kom naar de SFF meet-up in Utrecht op zaterdag 12 februari van 13:00-17:00 om te zorgen dat klimaatrechtvaardigheid hoog op de agenda komt te staan bij hogescholen en universiteiten. Tijdens de meeting is ruimte om elkaar te leren kennen en gezamenlijk stappen te zetten om de actiegroep vorm te geven. Meld je aan via het formulier en blijf op de hoogte van SFF via Instagram en WhatsApp!
  • Extinction Rebellion: Rabobank, stop met het sponsoren van de landbouwcrisis! Teken de petitie en word lokaal actief.
  • Fridays For Future: internationale Klimaatstaking 25 maart
  • Milieudefensie: doe mee met de campagne tegen 30 grote vervuilers!
  • Greenpeace: Teken het Europees Burgerinitiatief ‘Verbied Fossiele Reclame
  • Oxfam Novib: Meld je aan voor Oxfam’s Activist Lab! Van 24 maart t/m 22 april duik je samen met andere jongeren binnen en buiten Nederland in de wereld van strategisch campagnevoeren en klimaatrechtvaardigheid. Meer info vind je hier.

Delen met anderen

Ga naar de inhoud