Klimaatmars slaat het #Klimaatalarm!

Heb jij al zin in 14 maart? Wij kijken er enorm naar uit! Vlak voor de verkiezingen slaan wij door heel Nederland het klimaatalarm. En jij doet mee! In deze nieuwsbrief lees je hoe we met de corona-maatregelen omgaan, wat we om 15:00 met z’n allen gaan doen en nog veel meer. Lees gauw verder onder de foto.

Klimaatmars 2021

WAAR SLA JIJ HET KLIMAATALARM?

Het aantal steden dat meedoet aan de Klimaatmars groeit in rap tempo. Op dit moment staat de teller op 30! Naast de provinciale hoofdsteden kun je je inmiddels ook opgeven voor de Klimaatmars in o.a. Almere, Enschede en Heerlen. Op 14 maart om 14:00 uur kan iedereen in Nederland meedoen.

Vanwege corona kan het goed zijn dat we in overleg met de gemeente een maximum aantal deelnemers per plek toelaten. Daarom komen er meer plekken bij, zodat deelnemers zich breder kunnen verspreiden. Én je kunt online en vanuit huis meedoen en het Klimaatalarm slaan. 

EEN KLIMAATMARS IN CORONATIJD
Hoe doen we dat

Veilige deelname staat voorop. Vanwege corona kiezen we ervoor deze Klimaatmars anders te doen. We slaan het #Klimaatalarm! We willen dat iedereen mee kan doen. Hoe? Daar werken wij nog aan. We houden je op de hoogte via de website en deze nieuwsbrief! Hoe dan ook zullen we altijd de RIVM richtlijnen aanhouden.

Aanmelden voor de Klimaatmars is daarom noodzakelijk voor de organisatie. Zo weten we hoe we beter op de veiligheid letten en voldoende afstand houden.

Klimaatmars 2021
Klimaatmars 2021

GOED OM TE WETEN

Ook al noemen we het de Klimaatmars, op 14 maart lopen we niet samen. Wij slaan het Klimaatalarm! Op afstand en toch samen. Om 14:00 verzamel je op de locatie van een Klimaatmars in jouw buurt. En om 15:00 doet heel Nederland 1 minuut lang hetzelfde: we slaan het #Klimaatalarm! Neem daarom een kookwekkertje, sirene of koe-bel mee en laat van je horen! De wekker op je telefoon kan ook. Maar wel 1 minuut lang! Of je nu in Amersfoort, Hoorn of Den Haag zelf staat, onze overheid moet weten dat wij een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid eisen. Doe je liever vanuit huis mee? Dat kan. Roep je hele straat op vanaf hun balkon, achtertuin, of uit het raam het #Klimaatalarm te slaan! We zijn ook druk bezig ervoor te zorgen dat je je stem online zichtbaar kan maken. In de volgende nieuwsbrief vertellen we hier meer over.

WIE IS JOUW +1?

Dat jij je ingeschreven hebt voor de Klimaatmars, vinden we al helemaal geweldig! Maar we zouden het ook super vinden als je je vader, zusje, buurman of collega vraagt mee te doen. Elke stem voor het klimaat telt. Eerst op 14 maart en daarna op 17 maart in het stemhokje. Wie vraag jij mee?

Klimaatmars 2021
1611159831775-pexels-tim-samuel-5845035 (1)

SHARING = CARING

Oké, stel dat je al ingeschreven bent voor de Klimaatalarm in jouw stad, maar je wilt graag meer doen. Je wilt bijvoorbeeld een te gekke post voor LinkedIn maken om je zakenpartners zich ook in te laten schrijven voor de Klimaatmars. Hoe begin je dan? Wij helpen je! Op onze website staat een handleiding met tips & tricks voor het schrijven van aansprekende social media posts. Gewoon gratis, voor jou van ons. Fijn toch?

Houd onze website in de gaten voor tussentijdse updates.

Tot Snel,

De Klimaatcrisis Coalitie

Delen met anderen

Ga naar de inhoud