Klimaatalarm Live, tips om te mobiliseren, en meer!

Daar zijn we weer! Het Klimaatalarm komt steeds dichterbij, hé? In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over allerlei manieren waarop jij je kan inzetten voor het Klimaatalarm. Wil je meer doen? Help ons dan nóg meer mensen op te trommelen voor het Klimaatalarm! Wij hebben een handleiding ‘mobiliseren’ voor je! Ook vertellen we je in deze nieuwsbrief over Klimaatalarm Live. Dit is onze livestream waar je op 14 maart online aan kunt meedoen! En verder: tips voor social media, bevlogen jongeren die hun eigen netwerken en actiegroepen voor het klimaat opzetten, en meer!

Klimaatmars 2021
Klimaatmars 2021

HELP JE MEE MENSEN TE MOBILISEREN?

We willen zo veel mogelijk mensen mee laten doen aan het Klimaatalarm. Mobiliseren noemen we dat. En mobiliseren kan op veel manieren. Wij hebben de top 5 voor je onder elkaar gezet. Lees in de handleidingen over Mobiliseren hoe jij het Klimaatalarm groot maakt!

Smaak te pakken? Kom naar de Grote Klimaatalarm Mobilisatiecall op donderdag 4 maart op Zoom van 19:30 tot 21:00 uur.
Meeting ID: 920 1437 4236
Passcode: 689664
Of ga naar bit.ly/MobZoom 

KLIMAATALARM LIVE

We snappen het heel goed als je in deze tijd liever niet de straat op gaat. Gelukkig kun je alsnog meedoen met het Klimaatalarm. We gaan namelijk het Klimaatalarm online met je delen via onze livestream. En jij kan hier aan meedoen! Hoe? Dat lees je op onze website. Op 14 maart volg je Klimaatalarm Live via onze website en socials.

Dit interactieve, online Klimaatalarm wordt gepresenteerd door niemand minder dan….Aldith Hunkar! Bekend van NOS Journaal, Jeugdjournaal en tal van sociaal-culturele programma’s.

Schuif thuis aan met een bel, alarmklok of kookwekker en doe vanaf je balkon, tuin of woonkamer mee met het Klimaatalarm. Hoeveel mensen slaan het Klimaatalarm door heel Nederland? Wie hebben er gave spandoeken? Welke BN’ers doen mee? De livestream wordt de hele middag voorzien van commentaar, dus je hoeft geen moment te missen.

1614272840523-hires-8588+-+copyright
Klimaatmars 2021

5 MANIEREN OM HET KLIMAATALARM TE SLAAN VANUIT HUIS

Wil je graag met ons klimaatalarm slaan, maar doe je dat deze keer liever niet vanaf een plein of park in jouw gemeente? Dit zijn vijf manieren om online mee te doen vanuit huis. Ook al zijn er beperkingen, er kan heel veel!

1. Deel een #Klimaatalarm-bericht
2. Maak een #Klimaatalarm-foto
3. Maak een #Klimaatalarm-filmpje
4. Sla online #Klimaatalarm als groep
5. Maak een uniek klimaatalarm voor de live-uitzending

Deel jouw Klimaatalarm op sociale media onder de hashtag #Klimaatalarm. En deel het direct met ons via meedoen@klimaatmars2021.nl. Op 14 maart maken we in de live-uitzending zichtbaar wat er door het hele land gebeurt. Wie weet komt jouw klimaatalarm in de uitzending!

Op de website vind je meer aanwijzingen en leuke ideeën.

DEEL JIJ OOK DE OPROEP OP SOCIALS?


Help jij mee om de boodschap van het Klimaatalarm te verspreiden? We hebben een aantal mooie afbeeldingen voor je om te delen op Facebook en Twitter. Wel zo handig; hoef je het zelf niet meer te bedenken 😉
Op de website vind je onze sociale mediahandleiding!

Klimaatmars 2021

EN VERDER...

MBO FOR CLIMATE

Een groep enthousiaste MBO’ers heeft vanuit het jongerenteam een nieuw klimaatnetwerk opgericht: MBO FOR Climate. Natuurlijk gaan zij ook druk aan de slag met het Klimaatalarm en willen ze hier meer MBO’ers bij betrekken. Wil je meer weten of je bij dit netwerk aansluiten? Kijk dan op hun Instagram.

LOKALE SCHOLIEREN

In Roermond, Maastricht en Westerwolde hebben scholieren hun eigen klimaatgroep opgericht. Samen met hun leeftijdsgenoten houden ze zich bezig met o.a het Klimaatalarm. Erg inspirerend om te zien dat jongeren hun toekomst in eigen hand nemen!

NOG MEER NIEUWE STEDEN!

Niet 10, niet 20, niet 30, maar méér dan 40 steden door heel Nederland doen mee met het Klimaatalarm! Heb je al gezien welke er het dichtste bij jou in de buurt is? 

Houd onze website in de gaten voor tussentijdse updates.

Tot snel,

 

De Klimaatcrisis Coalitie

Delen met anderen

Ga naar de inhoud