over

Klimaatcoalitie Nijmegen

Samenstelling

AGREEn, Extinction Rebellion Arnhem Nijmegen, Food & Future, Milieucentrum de Broeikas/Milieudefensie Nijmegen, AKKU Duurzaam, Vegan Student Association Nijmegen (VSA), Fossielvrij Nijmegen en individuele vrijwilligers.

Beschrijving

We zijn opgericht in de aanloop naar het klimaatalarm van 2021 en hebben meegedaan met het mobiliseren voor de grote klimaatdemonstratie van 6 november 2021.

Ons lange-termijn doel is alle Nijmeegse organisatie die om het klimaat geven onder één paraplu samen te brengen. Zo hopen we de dringende noodzaak van verregaande klimaat maatregelen onder de aandacht van het grote publiek te brengen met speciale aandacht voor klimaat rechtvaardigheid.

Hoe kan jij aanmelden?
Stuur een mail naar info@klimaatcoalitienijmegen.nl.
Volg ons op social media
Actie oproep

Kom op 12 maart om je stem te laten horen voor klimaatrechtvaardig gemeentebeleid in Nijmegen!

De komende jaren zijn van groot belang voor onze toekomst. Dit gaat hand in hand met daadkrachtig beleid voor een groen, schoon, biodivers, rechtvaardig en duurzaam Nijmegen. Het nieuwe gemeentebestuur, dat op 14, 15 en 16 maart wordt gekozen, moet zich de komende 4 jaar flink inzetten. Daarom heeft de Klimaatcoalitie Nijmegen 10 eisen aan het nieuwe bestuur.

Ecology Tour (klimaatdag) op 12 maart

Maar alle Nijmegenaren moeten natuurlijk hun stem voor het klimaat kunnen laten horen! Daarom organiseren we op 12 maart een dag voor het klimaat. Kom tussen 11:00 en 16:00 naar het Koningsplein om jouw eisen aan het nieuwe bestuur vast te leggen en/of onze al geformuleerden klimaateisen te steunen!

Daarnaast zorgen we op 12 maart ook een divers programma over duurzame initiatieven in Nijmegen! Wil je iets weten over de stadsecologie van Nijmegen? Of zou je graag boodschappen doen zonder al die plastic verpakkingen? Kom dan vooral langs op 12 maart!

Steun & verspreid onze klimaateisen!

  • Mocht je niet aanwezig kunnen zijn maar toch de 10 eisen willen ondertekenen, kan dat hier
  • Wil je anderen ook de kans geven om hun klimaateisen vast te leggen? Deel onze actie dan met bekenden of deel onze social media berichten (zie hierboven).
  • Heb je een paar euro’s over, dan help het ons ook enorm als je een kleine bijdrage doet aan onze crowdfunding, om onze actie van 12 maart mede-mogelijk te maken.

Locatie
Koningsplein, Nijmegen
Tijd
11:00
Datum
2022-03-12
Andere acties
Er zijn momenteel geen acties.
Ga naar de inhoud