over

Klimaatcrisis Coalitie Eindhoven

Samenstelling

040 Energie, Socialistische Partij, Communistische Jongerenbeweging van Nederland (CJB), COÖPERATIE Waalre Energie Lokaal (WEL), Duurzaam Meerhoven, Dwars, Extinction Rebellion Eindhoven, FNV, Fridays for Future, Groene Bennekel, GroenLinks, Grootouders voor het Klimaat, Jonge Democraten Brabant, IVN, Kapelberaad, MerciBOOKoup, Metalelektro binnen FNV, CNV en VHP2, Milieudefensie Eindhoven, Geldrop, Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling en Partij voor de Dieren.

Beschrijving

De KCC Eindhoven is een bondgenootschap van een groot aantal organisaties in den lande en ook in onze regio Eindhoven-Helmond.

Hoe kan jij aanmelden?
Stuur een mail naar ingekouw@gmail.com.
Volg ons op social media
Actie oproep

Klimaatrechtvaardigheid Modeshow

De Klimaat Crisis Coalitie Eindhoven e.o. organiseert op zaterdag 12 maart tijdens een demonstratieve bijeenkomst een modeshow op het 18 Septemberplein. In het kader van de verkiezingen en als aanmoediging om groen te stemmen zullen de mannequins in opvallende outfits stellingen tonen waarmee we de partijen kleur laten kiezen. De modeshow start om 14:00 uur.

Op woensdag 16 maart (en in een aantal stembureaus ook al op maandag 14 en dinsdag 15 maart) kunt u kiezen voor de gemeenteraad van de gemeente waar u woont.

Het belangrijkste advies dat we u zouden willen meegeven is: stem ten gunste van het klimaat!

We willen dat de temperatuur op aarde niet meer stijgt dan 1.5°C en dat de maatregelen genomen worden die daarvoor nodig zijn. En we willen dat dit voor iedereen betaalbaar zijn.

Op een groot bord worden stellingen opgehangen die concreet maken wat wij met Klimaatrechtvaardigheid bedoelen. We hebben de politieke partijen gevraagd om stickers te plakken achter de stellingen waarmee zij het eens zijn. Ook voorbijgangers mogen er iets bij schrijven of zelf een sticker plakken.

Stellingen:

  1. 30% minder vliegtuigen op Eindhoven Airport
  2. 30 hectare zonnepark in Eindhoven
  3. Een grootscheeps isolatieprogramma en een vouchersysteem!
  4. Duurzaam witgoed in de bijzondere bijstand
  5. Wees streng op de energieprestaties van de industrie
  6. Burgerberaad voor het klimaat!
  7. Help eerst de slechtste woningen en de armste wijken met subsidie
  8. Een Regionaal Publiek Ontwikkelbedrijf voor wind- en zonneparken
  9. Meer groen tegen extreme hitte en wateroverlast
  10. Goed en goedkoop openbaar vervoer

Locatie
18 Septemberplein, Eindhoven
Tijd
14:00
Datum
2022-03-12
Andere acties

Op zondag 12 juni a.s. organiseren we een voor-demonstratie en fotosessie om 13:30 uur op het Catharinaplein. Kijk voor meer informatie: https://fb.me/e/1vpvcYhnr.

Ga naar de inhoud