over

Liefde voor het Klimaat Doetinchem

Samenstelling

Deze lokale groep bestaat uit individuele vrijwilligers.

Beschrijving
Hoe kan jij aanmelden?
Stuur een mail naar liefdevoorhetklimaat@gmail.com.
Volg ons op social media
Actie oproep

Achterhoekers op de fiets voor het klimaat op 12 maart! 

Op het gebied van Klimaatactie bleef het tot nu toe erg stil in de Achterhoek. Daar gaat met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht verandering in komen.

Veel mensen in de Achterhoek maken zich zorgen over het klimaat,  het extreme weer en de achteruitgang van de natuur. Een heleboel burgers, boeren en buitenlui zetten zich daadwerkelijk in: zij gaan op de fiets in plaats van met de auto, trekken een dikke trui aan en zetten de verwarming een graadje lager, ruimen zwerfafval op, zaaien bloemen voor bijen of kiezen voor lokaal biologisch geteeld voedsel. We horen niet veel van ze, de meeste Achterhoekers zijn geen betweters en kabaalmakers, maar onze mooie regio gaat ze aan het hart

Om deze mensen te verenigen is een beweging opgericht met de naam: ‘Liefde voor het klimaat’ met als doel verbinding te zoeken, contact te leggen, initiatieven te ontplooien en elkaar te steunen. Samen zijn we sterker. De tijd dringt. De aarde warmt sneller op dan werd verwacht. Om de Achterhoek goed leefbaar door te kunnen geven aan onze kinderen en kleinkinderen moeten we nu samen in beweging komen.

Als aftrap is gekozen voor een ouderwets gezellige fietstocht door de mooie natuur rond Doetinchem. Gehoopt wordt op een fantastisch superlange rij fietsers zodat voor iedereen zichtbaar wordt hoeveel mensen -stilletjes- hart hebben voor het klimaat.

De Klimaat-fietstocht start op zaterdag 12 maart om 11.30 uur (verzamelen kan vanaf 11.00 uur) bij centraal station Doetinchem. Deelnemers zorgen zelf voor fiets en lunch. Tijdens de lunchpauze, bij de Stadsboerin, is er alle gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Rond 14.30 uur is het fietsen gedaan en is er gelegenheid om in de binnenstad een terrasje te zoeken en na te praten. Aanmelden en nadere informatie verkrijgbaar via liefdevoorhetklimaat@gmail.com. Tevens zijn wij te volgen op Facebook/Instagram.

Na Doetinchem volgt een week later, op 19 maart, een tocht in Winterswijk. Daarna zullen er, verspreid over de Achterhoek, meer fietstochten volgen om uiteindelijk toe te werken naar de allereerste echte Achterhoekse Klimaatmars op 4 juni, waarover later meer.

Fiets jij mee op 12 maart?!

Locatie
Station Doetinchem
Tijd
11:00
Datum
2022-03-12
Andere acties