over

Klimaatcoalitie Den Bosch

Samenstelling
Beschrijving
Hoe kan jij aanmelden?
Stuur ons een berichtje op sociale media!
Volg ons op social media
Actie oproep

Flyeractie

Eén van de belangrijkste thema’s bij de komende gemeenteraadsverkiezingen is het tegengaan van klimaatverandering. De Bossche politieke partijen geven daar met hun lokale verkiezingsprogramma’s verschillend invulling aan. Deze verschillen werden bekeken door de ‘Bossche Klimaatcoalitie’. Dit is een groep actieve Bosschenaren bestaande uit mensen van onder ander Milieudefensie, Grootouders voor het klimaat en Extinction Rebellion. Het resultaat: een praktische meetlat die inzicht geeft hoe een partij scoort op de klimaataanpak. Op 5 en 12 maart is deze Bossche klimaat-meetlat te bewonderen in de binnenstad. Vertegenwoordigers van de Bossche Klimaatcoalitie geven tussen 11-13 uur op diverse plekken uitleg en dragen oplossingen aan. De start is op de Parade.

10 actiepunten voor rechtvaardig klimaatbeleid

De Bossche Klimaatcoalitie zet zich al enige tijd lokaal in met diverse acties om mede-inwoners bewustwording en handelingsperspectief te bieden op het gebied van klimaatverandering. Zij maken zich ernstige zorgen dat het huidig landelijk en plaatselijk klimaatbeleid zal leiden tot een opwarming van de aarde van veel meer dan 1,5 graad Celsius. Ook lokaal moet er daarom zeker een tandje erbij. Daarom hebben wij een tienpuntenplan opgesteld voor Den Bosch.

Totstandkoming Klimaat-meetlat

De lokale verkiezingsprogramma’s van diverse politieke partijen zijn door de Bossche Klimaatcoalitie geanalyseerd op de beschreven klimaatacties. Daar is een score aan verbonden die vervolgens nog aan de deelnemende partijen is voorgelegd. Naar aanleiding van hun reacties is een definitieve klimaat-meetlat opgesteld.

Locatie
De Parade, Den Bosch
Tijd
13:00
Datum
2022-03-10
Andere acties
Er zijn momenteel geen acties.
Ga naar de inhoud