over

Klimaatcoalitie Castricum

Samenstelling

Transitie Castricum, Reclame Fossielvrij, Extinction Rebellion Castricum, Meer Bomen Nu Castricum, Repair Café Castricum. Stichting Oud-Castricum, Stichting Duinbehoud, Fietsersbond Castricum, Bijzzzaak, De Hooge Weide, Zero Waste Castricum, Soep-café, Stop Ecocide, Social Tipping Point Coalitie, Ocean Rebellion, en Plogging Castricum.

Beschrijving

Samen actief in Castricum voor een klimaatrechtvaardige wereld’

Visie:
De klimaatcoalitie Castricum streeft naar een regeneratieve en solidaire wereld voor mens en natuur. Vanuit Castricum werken we samen aan ambitieuze en eerlijke klimaatplannen voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst. Dat doen we samen met gemeente, (non)profitorganisaties en groeperingen en inwoners van alle generaties. Met rechtvaardig beleid kunnen we iedereen duurzaam laten wonen, werken en leren; kansenongelijkheid bestrijden, onze kinderen en kleinkinderen gezond laten opgroeien en de biodiversiteit versterken.

Missie:
De Klimaatcoalitie Castricum bundelt de krachten van Castricummers en Castricumse groepen en organisaties die opkomen voor een rechtvaardige en leefbare wereld nu en voor toekomstige generaties. Samen zijn we aanjager van doeltreffende en rechtvaardige klimaatprojecten in Castricum. We activeren Castricummers om in actie te komen, thuis in Castricum, Limmen, Akersloot en de Woude en ook landelijk. We worden gesterkt door het netwerk en de activiteiten van de nationale Klimaatcrisiscoalitie.

Middelen:

 • Organisatie van het netwerk klimaat en duurzaamheid versterken
 • Door middel van acties en met inschakeling van de media de lokale politiek aanzetten tot meer daadkracht met betrekking tot:
  • klimaatrechtvaardigheid
  • duurzaamheid
  • energietransitie
  • biodiversiteit
  • natuurbehoud
 • Bijdragen aan en gebruik maken van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie.
Hoe kan jij aanmelden?
Stuur een mail naar klimaatcoalitiecastricum@gmail.com.
Volg ons op social media
Actie oproep

Locale actie is nodig, de klimaatcrisis is nu!

Wij - organisaties en burgers van Castricum - vragen de lokale politiek om zich met meer daadkracht in te zetten voor duurzaam- heid, biodiversiteit, natuurbehoud, energietransitie en klimaat- rechtvaardigheid. Onze kinderen en kleinkinderen verdienen dat. Onze unieke natuur en dorpskernen verdienen dat. Wat kunt u zelf doen?

Loop op zaterdag 12 maart mee met de klimaatmars

Verzamelen 14.00 uur op het plein bij het Huis van Hilde. Gezamenlijk lopen we naar het gemeentehuis via Burgemeester Mooijstraat en de Dorpsstraat. Op Raadhuisplein rond 14.45 uur de Manifestatie Kies Klimaat: Enthousiaste toespraken en muziek als inspiratie om elkaar te leren kennen en onze krachten blijvend te bundelen.

Stem voor het klimaat op 14, 15 of 16 maart
Verkiezingsprogramma’s zijn niet de beste manier om partijen te beoordelen. Wilt u weten wat onze gemeentelijke partijen de afgelopen 4 jaar hebben gedaan voor het klimaat en de natuur? Kijk dan op de Facebookpagina van Klimaat Coalitie Castricum en bekijk voor de huidige (klimaat)plannen Kieskompas Castricum.

Locatie
Het plein bij het Huis van Hilde
Tijd
14:00
Datum
2022-03-12
Andere acties
Er zijn momenteel geen acties.
Ga naar de inhoud