over

Klimaatcoalitie Arnhem

Samenstelling
Beschrijving
Hoe kan jij aanmelden?
Vul het formulier in op https://klimaatcoalitie.org/contact of stuur een mail naar contact@klimaatcoalitie.org.
Volg ons op social media
Actie oproep

Kies Klimaat

Het is tijd voor een Klimaatkieswijzer gebaseerd op het stemgedrag van de politieke partijen in de raad.

Kieswijzers worden meestal gebaseerd op verkiezingsprogramma’s van politieke partijen. Maar tussen wat partijen vooraf beloven en hoe zij zich daarna gedragen, zit vaak een groot verschil. Daarom hebben de Klimaatcoalitie en Burgerplatform een kieswijzer gemaakt, gebaseerd op het stemgedrag van de raadsleden in de afgelopen vier jaar.

Doe de Klimaatkieswijzer!

Roep de Klimaatnoodtoestand uit!

De klimaatcrisis is nu! Wereldwijd zien we steeds extremer weer, uitsterving van soorten en toename van schaarste en conflict. Die gevolgen worden alleen maar erger als we niets doen. De Klimaatcoalitie roept de gemeentes en de provincies op om de klimaat-noodtoestand uit te roepen en hiernaar te handelen.

Waarom een klimaatnoodtoestand?
Dat is niet zomaar een symbolische daad. Échte verandering begint met erkennen dat we in een noodsituatie verkeren. De Verenigde Naties hebben overheden wereldwijd gevraagd om de klimaat-noodtoestand uit te roepen. Vele steden in Nederland, waaronder Amsterdam, Groningen, Haarlem, Utrecht, Nijmegen & Rotterdam, kondigden de klimaat-noodtoestand al af.

Wij zijn de laatste generatie
Wij vinden het tijd dat de gemeentes en de provincies de klimaatcrisis werkelijk onder ogen zien. Wij zijn de laatste generatie die ontwrichtende klimaatverandering nog kan stoppen. Maar dan moeten we heel snel écht in actie komen, ook op lokaal niveau.

Onze eisen
De klimaatcrisis is de meest urgente crisis ooit. Deze overstijgt politieke belangen. Dit is niet links of rechts. Dit is van levensbelang!  Via onze petitie eisen wij, bezorgde burgers daarom: Arnhem, roep de klimaatnoodtoestand uit!

  1. Wees eerlijk over de ernst van de klimaatcrisis. Informeer burgers en bedrijven open en eerlijk over de urgentie en de ingrijpende maatregelen die nodig zijn.
  2. Maak geen politieke strijd hiervan, maar bundel de krachten en kom samen in actie.
  3. Denk in mogelijkheden. Betrek burgers. Het kan wél. Zet alles op alles en zorg voor een rechtvaardig klimaatbeleid.

 

 Teken de petitie! 

Locatie
Arnhem
Tijd
00:00
Datum
2022-03-12
Andere acties
Er zijn momenteel geen acties.
Ga naar de inhoud