over

Klimaatcoalitie Amsterdam

Samenstelling
Beschrijving

Eisen Amsterdamse Klimaatcoalitie

Een snelle energietransitie met écht groene oplossingen:

  • Fossiele brandstoffen worden binnen 10 jaar uitgefaseerd, zonder biomassa en kernenergie als alternatieven in te zetten.
  • De energietransitie wordt betaald door bedrijven die de afgelopen decennia geld hebben verdiend aan de huidige klimaatontwrichting.

Een rechtvaardige transitie naar een groene samenleving:

  • Duurzaam opgewekte energie niet gebruiken winstvergroting van bedrijven.
  • Het beleid van de afgelopen decennia heeft ook in Nederland geleid tot een grotere kwetsbaarheid van bepaalde groepen. Stop alle vormen van discriminatie, waaronder die op basis van afkomst, geloof en geaardheid.
  • Een grootschalige transitie naar groene banen met goede arbeidsvoorwaarden. Baangarantie en omscholing voor iedereen die door de transitie een baan verliezen.
  • Gratis en goed OV.

Prioriteit voor duurzame productie en consumptie:

  • Beperk het wereldwijde vervoer van grondstoffen, halfproducten en producten om maximale winst te behalen ten koste van mens en milieu.
  • Geef voorrang aan lokale, ecologische productie van voedsel en gebruiksgoederen.
  • Behoud de Lutkemeerpolder.
  • Nederlandse luchthavens moeten niet groeien maar krimpen.
Hoe kan jij aanmelden?
Stuur een mail naar info@klimaatalarm.amsterdam.
Volg ons op social media
Actie oproep

Klimaatverandering is nu. Met alweer een alarmerend rapport van de IPCC wordt het steeds duidelijker: een transitie is direct nodig. En dat betekent afstappen van gebaande paden. Oude afspraken herzien en verkeerde ontwikkelingen stoppen. Anders gaan we het niet redden! Dit is de boodschap van de Amsterdamse Klimaatcoalitie op 12 maart.

Er moet veel anders in Amsterdam, dit jaar nemen we als groot voorbeeld de Lutkemeerpolder: een plan om de laatste lokale vruchtbare grond vol te bouwen met distributiecentra. Klimaatverandering gaat niet over de toekomst, het gaat over nu. Nu, voordat het te laat is.

Loop mee met onze verkiezingsestafette. We beginnen om 11 uur op de Noordermarkt, vertrekken om 12 uur naar de Nieuwmarkt en zijn om 14 uur bij de Stopera. Onderweg flyeren we, delen we eten uit en vragen we aandacht voor de klimaatproblemen in de stad. Bij de Stopera zullen we onze eisen achterlaten voor de nieuwe gemeenteraad. Meer weten en/of meedoen? Stuur een mail naar: info@klimaatalarm.amsterdam.

Locatie
De Noordermarkt, Amsterdam
Tijd
11:00
Datum
2022-03-12
Andere acties
Er zijn momenteel geen acties.
Ga naar de inhoud